Centar za decu i omladinu

Vrnjačka Banja

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Ekonomsko osnaživanje nezaposlenih devojaka i mladih žena

E-mail Print PDF
There are no translations available.

Obuka u Vrnjačkoj BanjiObuka u Vrnjačkoj BanjiCentar za decu i omladinu Vrnjačka Banja realizuje projekat koji je podržan od strane Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Projekat "Ekonomsko osnaživanje nezaposlenih devojaka i mladih žena iz urbanih i ruralnih područja putem stručnog osposobljavanja za rad (programiranje) na računaru" se realizuje u Vrnjačkoj Banji i Beogradu. Ciljna grupa projekta su mlade nezaposlene žene koje će, uz edukaciju koju će proći tokom ovog projekta, podići svoje stručne kompetencije za web programiranje i postati konkurentnije na tržištu radne snage.

Pripremne aktivnosti su realizovane tokom decembra 2016. i januara 2017. godine. U ovom periodu je uspostavljen kontakt sa filijalama Nacionalne službe za zapošljavanje koje su pružile podrške prilikom informisanja korisnica. Takođe informisanje je izvršeno i putem web i facebook stranice Centra za decu i omladinu. Zatim je izvršen izbor polaznica.

Predavači su izradili autorske priručnike za rad za 1. nivo obuke za nezaposlene devojke i žene web programiranja u HTML-u po kojima je izvršena dvomesečna obuka u trajanju od 40 časova. U Vrnjačkoj Banji obuka je izvedena od 1. februara do 31. marta, a u Beogradu od 1. marta do 30. aprila 2017. godine.

Rezultat obuke su stečena znanja korisnica iz oblasti web programiranja u HTML-u koje će im podići kompetencije na tržištu rada i olakšati zapošljavanje ili samozapošljavanje.

U Vrnjačkoj Banji obuku su pohađale 22 korisnice, a do 1. aprila 17 polaznica je završilo dvomesečnu obuku Osnova web programiranja. 12 korisnica na osnovu prisustva od preko 75% dobile su sertifikate o uspešno završenoj obuci, a njih 5 su prisustvovale više od 60% termina i dobile sertifikate da su pohađale obuku.

U Beogradu obuku je pohađalo 18 korisnica, a diplome će im biti naknadno dodeljene. U Vrnjačkoj Banji drugi nivo obuke je nastavljen u martu sa manjim brojem korisnica, a u Beogradu drugi nivo obuke će se realizovati u periodu maj-jun 2017.

 
Banner